EN

Craftmore’s statement tegen uniformiteit is een ode aan vakmanschap.

Mon Dec 18 2023 Written by Michel van Velde

2024, het jaar van authenticiteit

Als je als marketeer de opdracht hebt om dag in dag uit dezelfde doelgroep te bereiken, is creativiteit en onderscheidend vermogen van groot belang. Zeker in een tijdperk waarin digitaal  de grootste etalage voor je merk is. Consumenten worden overspoeld met prikkels en raken snel verveeld. Veel merken blijven zich richten op gevestigde strategieën voor merkopbouw en standaard benaderingen die primair gericht zijn op het stimuleren van conversies. Of ze kiezen voor een evolutie van bestaande ideeën. Hierdoor wordt bijgedragen aan de welbekende term 'sameness', en daardoor ontstaan zielloze digitale merk ervaringen. Dit wordt door consumenten vaak gezien als onpersoonlijk en generiek. 2024 wordt een jaar waarin authenticiteit en betekenis steeds meer gewicht in de schaal leggen. Daarom is het cruciaal voor merken om zich te onderscheiden met een unieke visie en een eigen verhaal. Dit onderscheidend vermogen stelt merken in staat een sterkere relatie met hun publiek op te bouwen en op lange termijn trouwe klanten te ontwikkelen.

Het digitale landschap raakt verzadigd met standaard UX-patterns, campagnes, eenvoudige visuals en voorspelbare strategieën. Consumenten weten inmiddels het onderscheid te maken tussen standaarden en authenticiteit. Opvallen is daarom niet alleen een kunst; het is een noodzaak geworden. Bij Craftmore gaan we tegen de stroom van digitale uniformiteit in, waarbij we een unieke mix van branding en conversie introduceren. Wij geloven dat het creëren van een digitale merkervaring niet alleen moet resoneren bij het publiek, maar ook tastbare conversies moet stimuleren. Het is niet zinvol om continu low-end brand experiences en campagnes te produceren. Het is effectiever om minder vaak een hoogwaardige brand experience te realiseren en deze dan over een langere periode te gebruiken. Deze filosofie staat centraal in alles wat we doen.

De fusie van Branding en Conversie

Traditioneel worden branding en conversie vaak gezien als afzonderlijke entiteiten - de een gericht op storytelling en identiteit, de ander op meetbare resultaten. Deze scheiding is echter een gemiste kans. In onze ervaring is de digitale aanwezigheid van een merk het krachtigst wanneer deze elementen naadloos zijn geïntegreerd.

Branding gaat over het creëren van een verhaal dat resoneert, emoties oproept en verbindingen bouwt. Het is het verhaal dat ervoor zorgt dat je publiek geeft om wat je doet. Het gaat erom het verhaal zo meeslepend te maken dat het publiek er deel van wil uitmaken. Conversie daarentegen is de kunst van het omzetten van deze emotionele betrokkenheid in actie. Des te beter de samenwerking van deze twee binnen een digital brand experience, des te hoger de uiteindelijke conversie.

Ervaringen creëren die ertoe doen

Bij Craftmore is onze benadering van digitaal ontwerp diep geworteld in de overtuiging dat elke pixel, elke animatie en elk interactief element moet bijdragen aan dit verhaal. Ons team, een mix van creatives, copywriters, designers en strategen, werkt onvermoeibaar aan het creëren van digitale ervaringen die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook strategisch doordacht en focussen op conversie.

We zijn momenteel aan het werk voor een high end reisorganisatie. Onze uitdaging is om hun unieke merkverhaal te vertalen naar een digitale ervaring die niet alleen de essentie van hun identiteit vastlegt, maar ook de verkoop stimuleert. Door storytelling te integreren met intuïtieve ontwerpelementen, creëren we een online aanwezigheid die niet alleen de unieke esthetiek van het merk weerspiegelt, maar het ook gemakkelijker maakt voor klanten om een reis te plannen.

De vorm breken

Wat Craftmore onderscheidt, is onze toewijding aan het doorbreken van de vorm. We ontwerpen niet alleen websites en apps; we creëren digitale ervaringen die op maat zijn gemaakt om de unieke stem van een merk te echoën, terwijl we ook focussen op gebruikerspaden die leiden tot conversie. Deze dubbele focus zorgt ervoor dat onze ontwerpen niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel effectief.

Bij elk project dagen we onszelf uit om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Of het nu gaat om innovatief gebruik van 3D & Motion Design, het verkennen van de diepten van Interaction Design, of het pionieren in Digital Spatial Design, ons doel blijft hetzelfde: digitale ervaringen creëren die resoneren en converteren.

Vooruit Kijken

Terwijl we naar de toekomst kijken, blijft onze missie bij Craftmore duidelijk. We zullen blijven opstaan tegen digitale uniformiteit en digitale ervaringen creëren die de kloof overbruggen tussen branding en conversie. Voor ons is elk project een kans om opnieuw te definiëren wat mogelijk is in het digitale domein, ervaringen te creëren die er niet alleen buitengewoon uitzien, maar ook meetbare resultaten leveren.

Ontdek samen met ons de kracht van onderscheidend vermogen en neem vrijblijvend contact met ons op!